> Sant Esteve Solidari

Sant Esteve Solidari és una entitat que va néixer l’any 2000 a arrel del Referèndum per l’abolició del deute extern. Tenim com objectiu sensibilitzar al nostre món de la situació del tercer món, però amb el convenciment de què qui ha d’actuar i modificar actituds i comportaments és la nostra societat. Al llarg d’aquests anys hem organitzat xerrades, campanyes de sensibilització per a l’objecció fiscal, exposicions, actes per la pau,... vam muntar un espectacle, Sense equipatge, per reflexionar sobre l’emigració, amb gent de totes les edats i amb emigrants d’aquí i d’allà. També organitzem el Cine club de Sant Esteve que enguany ha encetat la sisena edició. Projectem nou pel·lícules anuals en VO de caràcter social. Portem celebrats 5 Festivals de Cinema Social “Revoltes” en els que durant un cap de setmana fem una taula rodona, xerrades, exposicions i projectem tres pel·lícules d’autor i tres pel·lícules al voltant d’un tema social.

L’any 2003 vam oferir classes de català per als nouvinguts. I el curs 2004-2005 l’AMPA de l’escola va fomentar la campanya de les Parelles Lingüístiques per tal d’afavorir aquest primer contacte amb la nostra llengua. Aquesta campanya va tenir una bona acollida durant la primera edició, però en aquests moments no té tanta força.

Com a entitat, l’any 2008 també vam participar en la posta en marxa del projecte “Fem Xarxa. Compartim”, juntament amb l’escola del poble, els serveis socials de l’ajuntament i el Consell Comarcal. El projecte està pensat per treballar preventivament amb aquells menors i les seves famílies que per les seves característiques o dificultats no poden tenir cura de l’educació del menor en les seves hores lliures. L’objectiu és poder compartir amb altres famílies el temps, activitats, etc. I a través d’aquest compartir puguin anar trobant el seu espai dins del poble i de la comunitat, però sempre des d’una visió integradora.

Els darrers dos anys hem organitzat, juntament amb altres entitats dels pobles veïns com un Món amb seny, Ecoxarxa, La Sal, o Montseny Actiu, alguns actes o jornades sobre temes medioambientals.

Carrer del Pare Casals, 2 · Sant Esteve de Palautordera 08461 · Barcelona // Seu Social: Carrer Major, 66 2n-3a